هشتم شوال 1344 هجری، قاضی القضات مکه دستور تخریب قبور متبرک بقیع را صادر کرد و هر چه گنبد و ضریح در مدینه و بیرون از آن بود، از جمله مزار حضرت حمزه(ع) عموی شجاع پیامبر(ص) ویران شد.
به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس، در سال 1904 میلادی یک کارمند عالیرتبه وزارت العدل مصر با نام محمد افندی السعودی که البته هیچ ربطی به سعودیها نداشت به حج اعزام شد. وی مرید سید جمالالدین اسدآبادی و شیخ محمد عبده بود. افندی در این سفر حج همراه ابراهیم رفعت پاشا امیر الحاج مصری به حج آمد. دوربین داشت و ضمن گرفتن عکسهای نفیس گزارشی هم از این سفر نوشت. یکی از نفیسترین این عکسها، ضریح حمزه سید الشهداء(ع) است که تصویر خود محمد سعودی هم در آن دیده میشود: عکس قدیمیتری نیز از مزار حضرت حمزه وجود دارد که در سال 1890 گرفته شده است: حضرت حمزه در غزوه احد توانست 30 مشرک را به هلاکت برساند. ابن سعد در این باره میگوید: حمزة بن عبدالمطلب در احد با دو شمشیر پیش روی محمد میجنگید و همواره میگفت: من شیر خدا هستم و به دل دشمن میتاخت. سرانجام یکی از مشرکان به نام «وحشی» که در کمین حمزه نشسته بود، آن سردار دلاور را به شهادت رساند و «هند» بدن حمزه را درید و جگر او را به دندان گرفت. حضرت حمزه و شهدای جنگ احد در همان جا به خاک سپرده شدند. در روایات آمده است که حضرت فاطمه علیها السلام هر هفته به زیارت قبر او رفته و اشک میریخت. حمزه کسی است که پیامبر اعظم(ص) دربارهاش فرمود: هر کس مرا زیارت کند، ولی به زیارت حمزه نرود، جفا کرده است.
کلمات کلیدی:
بهترین عکسی که ازبقیع دارم من وبقیع وتنهایی
مدفن ابراهیم فرزند پیامبرص
مدفن همسران پیامبر ص
کلمات کلیدی:
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، حجرالاسود یا سنگ سیاه، جزئى بسیار مقدس از مسجدالحرام است که در کنار کعبه قرار گرفته است. از زمان بناى کعبه، حجرالاسود در کنار آن قرار داشته و پیش از اسلام و پس از آن، مورد اعتناى کامل بوده و به لحاظ همین تقدس است که رسول خدا(ص) آن را نگاه داشت و دیگر سنگهایى را که به شکل بت ساخته شده بود، به دور ریخت.
حجر الاسود در جریان تخریب کعبه در اثر سیل در فاصله دورى از مسجد قرار گرفت. قریش براى نصب آن با یکدیگر به دشمنى پرداختند اما با درایت رسول خدا (ص) همه قریش در فضیلت آن سهیم شدند و عاقبت به دست آن حضرت نصب گردید. به مرور زمان، از حجم نخستین این سنگ کاسته شد و حتى اجزاى آن از یکدیگر جدا گردید.
آخرین بار قسمتهاى مختلف آن را به یکدیگر متصل کردند و آن را در محفظه اى نقره اى قرار دادند و تنها به آن اندازه که براى بوسیدن و استلام لازم بود، جاى خالى گذاشتند.
در روایات بسیارى که شیعه و سنى نقل کرده اند، حجر الاسود از سنگهاى بهشتى دانسته شده که همراه آدم (ع) به زمین آمده است. همچنین در روایتى از پیامبر(ص) حجر الاسود به منزله دست راست خداوند خوانده شده که در روى زمین قرار گرفته است و مردم با دست کشیدن روى آن و بوسیدنش، با خداوند بیعت و اطاعت خود را از او تثبیت مى کنند. در نقلى از ابن عباس آمده است که اگر کسى با رسول خدا (ص) بیعت نکرد و سپس حجر الاسود را استلام کرد، با خدا و رسول بیعت کرده است. در روایات آمده است: این سنگ در آغاز سفید بوده که با رسیدن دست انسانهاى گنهکار به آن سیاه شده است.
در سال 317 ه.ق. یکى از فرقه هاى منسوب به اسماعیلى مذهبان که به قرامطه شهرت داشتند، حجر الاسود را از کنار کعبه برداشتند و به احسا بردند. آنان به مدت 22 دو سال (تا سال 339 ه.ق.) سنگ را در آنجا نگاه داشتند و سپس در عید قربان سال مزبور، آن را به جاى نخست باز گرداندند. پس از آن در طى سالهاى پس از آن، حجر الاسود مکرر -به طور عمد یا غیر عمد- از جایش کنده شد و هر بار اجزائى از آن خرد و جدا شد و باز به هم چسبانیده شد. اکنون مجموعه آن در هاله اى از نقره قرار داده شده است.
حجر الاسود در حال حاضر در کنار کعبه، در ارتفاع یک و نیم مترى زمین قرار دارد. در روایات بر استلام و بوسیدن حجر الاسود سفارش بسیار شده و در نقلها آمده است که رسول الله(ص) مقید به استلام و بوسیدن آن بوده است.
حجر الاسود نقطه آغاز و پایان طواف بوده و برابر آن سنگ سیاهى روى زمین تا انتهاى مسجد کشیده شده است. به علاوه چراغى سبز رنگ بر دیوار مسجد برابر حجر الاسود نصب شده تا راهنماى طواف کنندگان باشد.
منبع: آثار اسلامی مکه و مدینه، نوشته رسول جعفریان
کلمات کلیدی:
محل دفن پدر یوسف پیامبر کجاست؟
«به روایتی، حضرت یعقوب (ع) پدر بزرگوار حضرت یوسف (ع) مقابل باب کعبه مدفون شده است» افزود: بنا به روایت اهل سنت اکثر انبیاء بنی اسرائیل در اطراف خانه خدا دفن شدهاند، بنابراین معلوم میشود که نقطه به نقطه این مکان مقدس مملو از قبور و اجساد مطهر انبیاء الهی است.
براساس روایتی از واقدی از علمای اهل سنت نیز" از رکن اسود تا چاه زمزم و مقام ابراهیم و حجر اسماعیل 99 پیامبر الهی دفن شدهاند.
تعداد انبیاء الهی که در اطراف خانه کعبه مدفون هستند، بر اساس روایتی در بحارالانوار «از رکن یمانی تا رکن حجرالاسود در کنار خانه خدا 70 پیامبر و نبی الهی مدفون هستند» همچنین براساس روایتی دیگر از این کتاب " داخل حجر اسماعیل همان نقطهای که به صورت نیم دایره در حال حاضر موجود است و زیر ناودان طلای بیت خدا واقع شده 70 پیامبر از جمله حضرت اسماعیل (ع)، دختران آن حضرت و حضرت هاجر (س) مدفون هستند.
کلمات کلیدی:
بلال حبشی
بِلال بن رباح معروف به بِلال حبشی در بین سالهای 578 تا 582 میلادی در مکّه متولّد شد. او برده امیّه پسر خلف بود و پس از این که اسلام آورد امیّه او را به شکنجه و آزار گرفت. گفته شده او را بدست کودکان سپردند و آنها او را در درّههای مکه میگرداندند و او پیوسته میگفت: احد! احد! (خدای یکتا، خدای یکتا) ابوبکر، بلال را خرید و آزاد کرد. او در سال 622 میلادی، به مدینه هجرت کرد و از آن پس در تمام جنگها در سپاه اسلام میجنگید. او در جنگ بدر، ارباب سابقش امیّه پسر خلف را کشت. بلال هم چنین در جنگ احد، خندق، بنی مصطلق و تبوک حضور داشت.
در بحار الانوار مجلسی آمدهاست هنگامی که جبرئیل اذان و اقامه را از سوی خداوند بر محمد نازل کرد، سر محمد در دامان علی بود. جبرئیل اذان و اقامه را گفت. محمد برخاست و فــــرمود:«ای علی، شنیدی؟» علی پاسخ داد:«آری.» پس از آن پیامبر علی را مامور نمود که به عنوان اولین نفر اذان را به بلال بیاموزد
محمّد او را مؤذن اسلام قرار داده بود. پس از فتح مکّه، بلال در بالای کعبه ایستاد و اذان گفت و در حالی که مشرکان به او سنگ میزدند به اذان گفتن ادامه میداد. و نقل شده که «شین» را «سین» میگفت، و در روایت اسلامی است که سین بلال نزد حقّ تعالی شین است. پس از مرگ محمّد، بلال با سپاه اسامه بن زید به سوریه رفت و اسامه را در این جنگ یاری کرد.
او پس از رحلت پیامبرگرامی اسلام تنها یک بار اذان گفت و آن هم به درخواست حضرت زهرا (س) بود که آن اذان هم به دلیل از هوش رفتن صدیقه کبری (س) نا تمام ماند.
بلال حبشی در سال 640 میلادی در دمشق وفات یافت. و مقبره ی این صحابی پیامبر اکرم (ص) او هم اکنون در این شهر موجود است.
قبر بلال حبشی
قبر بلال حبشی
منبع:aghigh.ir
کلمات کلیدی: