سفارش تبلیغ
صبا ویژن
[ و شنید مردى دنیا را نکوهش مى‏کند فرمود : ] اى نکوهنده جهان ، فریفته به نیرنگ آن ، به ژاژهایش دلباخته و به نکوهشش پرداخته . فریفته دنیایى و سرزنشش مى‏نمایى ؟ تو بر دنیا دعوى گناه دارى ، یا دنیا باید بر تو دعوى کند که گنهکارى ؟ دنیا کى سرگشته‏ات ساخت و چسان به دام فریبت انداخت ؟ با خفتنگاههاى پدرانت که پوسیدند ؟ یا با خوابگاههاى مادرانت که در خاک آرمیدند ؟ چند کس را با پنجه‏هایت تیمار داشتى ؟ و چند بیمار را با دستهایت در بستر گذاشتى ؟ بهبود آنان را خواهان بودى ، و دردشان را به پزشکان مى‏نمودى . بامدادان ، که دارویت آنان را بهبودى نداد ، و گریه‏ات آنان را سودى . بیمت آنان را فایدتى نبخشید ، و آنچه خواهانش بودى به تو نرسید ، و نه به نیرویت بیمارى از آنان دور گردید . دنیا از او برایت نمونه‏اى پرداخت ، و از هلاکتجاى وى نمودارى ساخت . دنیا خانه راستى است براى کسى که آن را راستگو انگاشت ، و خانه تندرستى است آن را که شناختش و باور داشت ، و خانه بى نیازى است براى کسى که از آن توشه اندوخت ، و خانه پند است براى آن که از آن پند آموخت . مسجد محبان خداست ، و نمازگاه فرشتگان او ، و فرود آمد نگاه وحى خدا و تجارتجاى دوستان او . در آن آمرزش خدا را به دست آوردند و در آنجا بهشت را سود بردند . چه کسى دنیا را نکوهد حالى که بانگ برداشته است که جدا شدنى است ، و فریاد کرده است که ناماندنى است ، گفته است که خود خواهد مرد و از مردمش کسى جان به درنخواهد برد . با محنت خود از محنت براى آنان نمونه ساخت ، و با شادمانى‏اش آنان را به شوق شادمانى انداخت . شامگاه به سلامت گذشت و بامداد با مصیبتى جانگداز برگشت ، تا مشتاق گرداند و بترساند ، و بیم دهد و بپرهیزاند . پس مردمى در بامداد پشیمانى بد گوى او بودند و مردمى روز رستاخیز او را ستودند . دنیا به یادشان آورد ، و یادآور شدند . با آنان سخن گفت و گفته او را راست داشتند . و پندشان داد ، و از پند او بهره برداشتند . [نهج البلاغه]
مکه
نسخه چاپی
سالروز شهادت حمزه سیدالشهداء(ع)
مزار حضرت حمزه(ع) پیش از تخریب توسط وهابیت+عکس

هشتم شوال 1344 هجری، قاضی ‌القضات مکه دستور تخریب قبور متبرک بقیع را صادر کرد و هر چه گنبد و ضریح در مدینه و بیرون از آن بود، از جمله مزار حضرت حمزه(ع) عموی شجاع پیامبر(ص) ویران شد.

خبرگزاری فارس: مزار حضرت حمزه(ع) پیش از تخریب توسط وهابیت+عکس

به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس، در سال 1904 میلادی یک کارمند عالی‌رتبه وزارت العدل مصر با نام محمد افندی السعودی که البته هیچ ربطی به سعودی‌ها نداشت به حج اعزام شد. وی مرید سید جمال‌الدین اسدآبادی و شیخ محمد عبده بود. افندی در این سفر حج همراه ابراهیم رفعت پاشا امیر الحاج مصری به حج آمد. دوربین داشت و ضمن گرفتن عکس‌های نفیس گزارشی هم از این سفر نوشت.

یکی از نفیس‌ترین این عکس‌ها، ضریح حمزه سید الشهداء(ع) است که تصویر خود محمد سعودی هم در آن دیده می‌شود: 

 

 

عکس قدیمی‌تری نیز از مزار حضرت حمزه وجود دارد که در سال 1890 گرفته شده است:

 

حضرت حمزه در غزوه احد توانست‏ 30 مشرک را به هلاکت‏ برساند. ابن سعد در این باره می‌گوید: حمزة بن عبدالمطلب در احد با دو شمشیر پیش روی محمد می‌جنگید و همواره می‌گفت: من شیر خدا هستم و به دل دشمن می‌تاخت.

سرانجام یکی از مشرکان به نام «وحشی» که در کمین حمزه نشسته بود، آن سردار دلاور را به شهادت رساند و «هند» بدن حمزه را درید و جگر او را به دندان گرفت.

حضرت حمزه و شهدای جنگ احد در همان جا به خاک سپرده شدند.

در روایات آمده است که حضرت فاطمه علیها السلام هر هفته به زیارت قبر او رفته و اشک می‏ریخت. حمزه کسی است که پیامبر اعظم(ص) درباره‏اش فرمود: هر کس مرا زیارت کند، ولی به زیارت حمزه نرود، جفا کرده است.


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط اسماعیل اکبری 92/12/21:: 5:51 عصر     |     () نظر