سفارش تبلیغ
صبا ویژن
نادان را نبینى جز که کارى را از اندازه فراتر کشاند ، و یا بدانجا که باید نرساند . [نهج البلاغه]
مکه

علت دستگیری زائران ایرانی در موسم حج

 

 

حجاج از این موارد دوری کنند

زائران و حجاجی که به عربستان اعزام می‌شوند باید دقت داشته باشند که در قواعد عرفی عربستان مواردی هست که باید در نظر داشته وممنوع است و در صورت مشاهده پلیس چه حضوری و یا چه از طریق دوربین های مداربسته این عمل موجب بازداشت فرد می‌شود. بنابراین زائران دقت نظر داشته:

 

1- حمل مواد مخدر بهر مقدار جرم سنگینی بهمراه داره

 

 

2- بردن مهر در اماکن عمومی واستفاده آن برای نماز ممنوع است .

3- خواندن نماز روی سجاده های که نام ائمه اطهار نوشته شده ممنوع است.

4- بالا گرفتن کفشها در مسجدالنبی ومسجدالحرام ودیگر اماکن مقدس اکیدا ممنوع می باشد.

 

5-زائران در حرمین شریفین از برداشتن هرگونه شی و یا پول  که متعلق به آنها نیست باید اکیداً خودداری کنند.

6- حجاب مرسوم، رسمی و تعریف شده در عربستان برای زنان چادر سیاه با روبند است. زائرین سایر کشورها نیز هرکدام حجابی تعریف شده که عموماً شامل چادرهای نیمه و پیراهن‌های گشاد و بلند است، پوشش مانتو و شلوارهای نسبتاً جذب بدن نه تنها توسط زائرین هیچ کشوری مورد استفاده قرار نمی‌گیرد بلکه در این کشور بعنوان لباسی نامناسب بوده و نگاه مناسبی به فرد استفاده کننده اینگونه لباس ها ندارند و لازم است زائران نهایت دقت را در پوشش خویش داشته باشند.
6- دویدن در حرمین شریفین، فریاد زدن و بلند بلند صحبت کردن ،گذاشتن قرآن بر روی زمین و یا حمل آن همراه کفش که حالت توهین محسوب گردد، استفاده از مهر، قرائت زیارت عاشورا، حمل دعای زیارت عاشورا، قرائت دعاها بصورت بلند بلند و یا جمعی، خواندن نماز فرادی در زمان برپایی نماز جماعت، انداختن آب دهان و یا آشغال در حرمین شریفین، توزیع نذورات، کتاب ادعیه، عدم رعایت دستورات پلیس، استفاده از سجاده هایی که منقوش به تصاویر حرم و یا اسامی ائمه(ع) باشد، برداشتن خاک از زمین، انداختن عریضه و یا گره زدن پارچه، کندن نخ کعبه، استعمال دخانیات، برداشتن اموال دیگران از زمین، بالا بردن کفش مقابل ضریح پیامبر(ص)،لمس کردن ضریح و یا قبور ائمه بقیع،تبرک نمودن و بالاگرفتن کفش در عربستان و دیگر کشورهای عربی مذموم است و آن را توهین تلقی می‌کنند. تعداد قابل توجهی از افراد دستگیر شده در حرم مطهر پیامبر(ص) به دلیل در دست گرفتن کفش‌های خود و بالا گرفتن آن بوده است.

 


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط اسماعیل اکبری 92/12/7:: 9:42 عصر     |     () نظر

 

محل ولادت حضرت محمد (ص) آخرین فرستاده و پیامبرالهی امروزه در داخل محوطه مسجدالحرام قرار گرفته و به عنوان کتابخانه و با نام «مکتبه مکه المکرمه» از آن استفاده می‌شود.
به گزارش خبرنگار اعزامی پایگاه اطلاع رسانی حج به مکه مکرمه، خانه ‏ای را که حضرت محمد (ص) در آن متولد شده، با نام ‏ «مولد النبی‏» می‏ شناسند. این مکان در نزدیکی مسجد الحرام و در انتهای باب صفا قرار دارد.

در تاریخ ذکر شده که پیامبر خدا این خانه را بعدها به عقیل بن ابى طالب بخشید، و فرزندان عقیل آن را به محمد بن یوسف ثقفى فروختند و محمد بن یوسف آن را جزء خانه خویش ساخت و به نام او مشهور گردید و در زمان هارون، مادرش خیزران آنجا را گرفت و از خانه محمد بن یوسف جدا کرد و مسجدى ساخت و بعدها بصورت زیارتگاهى در آمد، و بعدا که وهابیون در حجاز تسلط یافته و مکه را گرفتند روى نظریه عبد الوهاب مؤسس مذهبشان که تبرک به قبور پیامبران و مردان صالح الهى را شرک مى‏دانستند، و به همین جهت قبور ائمه (ع) و بزرگان اسلام را در مکه و مدینه ویران کردند، آنجا را نیز ویران کردند.

گفته شده با اصرار شیخ عباس قطان شهردار وقت مکه و درخواست وى از ملک عبد العزیز قرار شد تا در آنجا کتابخانه‏اى بنا کنند که امروزه به نام «مکتبة مکة المکرمه» شناخته مى‏شود و بسیاری از مسلمانان پشت در این کتابخانه نماز مى‏خوانند.

اما احیرا در راستای طرح توسعه مسجدالحرام مباحثی مبنی بر تخریب تنها یادگار زمان ولادت و زندگانی آخرین رسول خدا در شهر مکه مطرح شد که این طرح واکنش و اعتراض مسلمانان جهان را به دنبال داشت و مانع از تخریب این مکان مقدس شد لذا در تصاویری که امروز از محل تولد حضرت محمد (ص) گرفته ایم نشان می‌دهد که «خانه رسول همچنان پابرجاست» و اراده امت اسلامی مانع از تخریب این مکان مقدس که محل نزول و رفت وآمد ملائکه الهی بوده شده و خواهد شد زیرا هیچ مسلمانی راضی نیست به بهانه توسعه، آثار دینی و تاریخی و مذهبی خود را که یادگار بهترین انسان‌های روی زمین و محبوب الهی است از بین ببرد.

جدیدترین تصاویر از مولدالنبی را در ادامه می‌بینید:




کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط اسماعیل اکبری 92/11/29:: 5:55 عصر     |     () نظر
د خبر: 99941
تعداد نظرات: 2 نظر
تاریخ انتشار: 29 شهریور 1394 - 09:08
روزنامه فرانسوی نوشت؛
در آمار و بررسی‌های به دست آمده، 95 درصد ساختمان‌هایی که بیش از هزار سال عمر داشتند تخریب شده‌اند.در حال حاضر به بهانه گسترش، قدیمی ترین بخش مسجد در حال تخریب است.
به گزارش «شیعه نیوز»، در حادثه روز جمعه 20 شهریور ماه 1394، مکه مکرمه که به دنبال شروع توفان و بارندگی شدید روی داد یک جرثقیل مربوط به تعمیرات مسجد الحرام سقوط کرد که در آن 107 نفر کشته و 238 نفر مجروح شدند. حادثه سقوط جرثقیل در مسجدالحرام در چند روز اخیر رسانه‌های جهان را تحت تاثیر خود قرار داد. عربستان سعودی که پیش از این، علت سقوط جرثقیل را تندباد اعلام کرده بود، از حرف اول خود بازگشت و شرکت بن لادن را که مسئول نظارت بر طرح توسعه حرم است، مقصر اعلام کرد. شائبه‌ی نوعی خرابکاری همزمان با سالگرد حملات انتحاری 11 سپتامبر مطرح شد. اولین آمارها حاکی از مرگ حدود 107 زائر بود، حال حرف از کشته شدن بیش از 170 نفر است.

تحلیلی اجمالی در مورد این حادثه در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که تأمل بر آن خالی از لطف نیست، باوجود اینکه برای موارد زیر هیچ گونه سندی منتشر نشده اما با توجه به اتفاقات رخ داده، عمدی بودن این حادثه نیز دور از ذهن نیست.

1. سرعت باد بسیار پایین و حدود 22 کیلومتر بوده است، اگرچه شبکه العربیه سرعت باد را 65 کیلومتر اعلام کرده که قطعاً دروغ بوده و سرعت باد در تمام نقاط زمین و در تمام روزهای تا یک ماه آینده هم دقیقاً ثبت و قابل رهگیری است.

2. جهت باد از محل استقرار تاور (جرثقیل) به طرف مروه یعنی به سمت شمال غرب بوده است و جرثقیل به دلیل باد نمی توانسته به طرف خلاف جهت باد سقوط کند.

3. جرثقیل دقیقاً به پشت مقام ابراهیم علیه‌السلام (جایگاه بیشترین زائران شیعه) سقوط کرده است.

4. شکل سقوط نشان می‌دهد که سقوط برخلاف لنگرگاه جرثقیل صورت گرفته که فقط می‌تواند به‌دلیل باز بودن پیچ های جرثقیل و دستکاری عمدی واقع شده باشد.

5. هیچ جرثقیل دیگری سقوط نکرده است.

روزنامه لوبوان فرانسوی در پی سقوط جرثقیل نوشت: ماهیت این پروژه‌های عظیم و تجملات زیاد در شهر مقدس مکه چیست؟ آیا این تجملات و عملیات عمرانی گسترده هویت مذهبی این شهر مقدس را از بین نمی‌برد؟

در پی سقوط این جرثقیل، بی‌درایتی مسئولان سعودی در حفظ امنیت و جان زائران و همچنین وضعیت عمرانی و تجملاتی گسترده (که چهره اسلامی این شهر مقدس را تغییر داده)، با انتقادات شدیدی مواجه شد. چرا که شهر اول اسلام باید شبیه شهرهای پیشرفته آمریکایی باشد و رنگ و بو و بافت اسلامی این شهر تغییر پیدا کند.

آیا خانه خدا به سرنوشت قبرستان بقیع دچار می‌شود

رژیم سعودی به طور تدریجی تمام آثار تاریخی گذشته را از بین برده و تمام خانه‌های قدیمی که به نزدیکان پیامبر صلی الله علیه وآله تعلق داشت را با خاک یکسان کردند. حتی خانه حضرت خدیجه اولین همسر پیامبر در امان نماند، به گونه ای که خانه حضرت خدیجه ناپدید شده و در محل آن سرویس‌های بهداشتی احداث کرده‌اند و همچنین خانه‌ برخی صحابه حضرت رسول صلی الله علیه وآله نیز ناپدید شده است. در ادامه میتوان به تخریب قبور ائمه بقیع اشاره داشت، در هشتم شوال سال 1344 هجری قمری قبرستان بقیع به عنوان مهم‌ترین قبرستان اسلام به دست وهابیون تخریب شد. پس از تسلط وهابیون بر مدینه آن‌ها ضمن تخریب قبور، آثاری که بر روی قبور قرار داشت را نیز از بین بردند.

آیا خانه خدا به سرنوشت قبرستان بقیع دچار می‌شود

آیا خانه خدا به سرنوشت قبرستان بقیع دچار می‌شود

در آمار و بررسی‌های به دست آمده، گفته شده که 95 درصد ساختمان‌هایی که بیش از هزار سال عمر داشتند تخریب شده‌اند. جالب این است که این تحولات معماری توسط بزرگان و مفتی‌های عربستان سعودی تأیید شده است. همچنین بزرگان وهابی این کشور عنوان کرده‌اند که تنها جایی که باید از آن محافظت و نگه‌داری شود خانه خدا است، چرا که بقیه آثار تاریخی و مذهبی مردم را از توجه به خدا و یکتایی او غافل می‌کنند. وهابی‌ها اظهار داشتند که ایستادن مقابل منزل پیامبر صلی الله علیه وآله و تحت تأثیر قرار گرفتن از این مکان تاریخی در حد خود شرک حساب می‌شود و زائران را از هدف اساسی حج دور می‌کند و به همین بهانه آن‌ها تمام بناهای قدیمی را تخریب کرده‌اند. معنویت حج ناشی از چند عامل کلیدی است. مهمترین عامل، حافظه تاریخی مسلمانان و احساس پای نهادن بر ردپای قهرمانان توحید است. عامل دوم بازنمایی حافظه تاریخی در قالب اماکن مقدس است که کالبد جغرافیایی موید و مکمل حافظه تاریخی است. 

آیا خانه خدا به سرنوشت قبرستان بقیع دچار می‌شود
نمایی از قدیمی ترین بخش مسجد الحرام که در حال تخریب است.

در سال‌های گذشته، هشدارهای زیادی به افکار عمومی و خطرات ناشی از عملیات عمرانی شهر مکه و مدینه داده شده که متأسفانه آن‌ها را نادیده گرفته‌اند. 

آیا خانه خدا به سرنوشت قبرستان بقیع دچار می‌شود
قلعه ی تاریخی اجیاد در جنوب مسجدالحرام که ویران شد.

در حال حاضر پیمان‌کاران در حال گسترده‌سازی اطراف کعبه هستند و بدین منظور ایوان‌های آجری با ستون‌های سنگی اطراف صحن مسجدالحرام، قدیمی ترین بخش مسجد را تخریب می‌کنند. قدمت این بخش مربوط به قرن 17 میلادی است و توسط سنان معمار مشهور آن دوره ساخته شده است، بر روی هر کدام از این ستون های سنگی، نام اصحاب پیامبر اسلام نگاشته شده بود و هر کدام راوی داستان‌هایی هستند، اما وهابی‌ها می‌خواهند تمام این میراث نابود شود.

مقامات آل سعود به شدت به تجملات علاقه دارند، طوری که این شهر مقدس به یک مکان گردشگری و تفریحی تبدیل شده است. با این حال زائران و حجاج زیادی برای لذت بردن از اقامت و خرید از پاساژهای هتل‌های پنج ستاره آمادگی پرداخت هزینه‌ای تا 6500 یورو و بیش‌تر را دارند. اگر نگاهی بافتاری به ترکیب مسجد و شهر داشته باشیم این مسجد نیست که شهر را معنا می کند بلکه این بافت جدید و رفاه گرای شهر است که مناسک حج را به کارناوالی نیمه مذهبی - نیمه تفریحی تبدیل می کند.

آیا خانه خدا به سرنوشت قبرستان بقیع دچار می‌شود

روزنامه لوبوان فرانسوی با توجه به ساخت برج "الساعة" در کنار خانه خدا نوشت: ساخت این برج در سال 2012 میلادی به پایان رسیده و شامل 76 طبقه است که یکی از مجهزترین هتل‌‌های جهان محسوب شده و دارای مراکز تجاری و سوئیت‌های لوکس و همچنین سالن‌های رقص!! در کنار کعبه است. این پروژه عمرانی زیر مجموعه پروژه عمرانی بزرگ‌تری به نام "أبراج البیت"  است. که 6 برج اسمان خراش و مراکز خرید دیگری را در بر می گیرد. یکی از نکات جالب  تبلیغ عجیب یکی از سوییت‌های هتل‌های ابراج البیت با عنوان: مقابل کعبه نماز می‌خوانم بدون این‌که بخواهم اتاقم را ترک کنم. در حالی‌که برای هیچ‌کس شایسته نیست که بنایی بلندتر از کعبه بسازد. 

آیا خانه خدا به سرنوشت قبرستان بقیع دچار می‌شود

بدون شک نبود تناسب معماری این ساختمان با مسجدالحرام و نام پیمانکارها و معمارهای این مجموعه ذهن اغلب تحلیل‌گران سیاسی- مذهبی را به این سمت سوق می‌دهد که این مجموعه با نیتی غیر مذهبی پدید آمده است. تا چند سال پیش، بلندترین بنای مُشرف به صحن مسجدالحرام، قصر ملک فهد، سلطان پیشین عربستان سعودی بود. 

آیا خانه خدا به سرنوشت قبرستان بقیع دچار می‌شود

آیا خانه خدا به سرنوشت قبرستان بقیع دچار می‌شود

با تحولات معماری جدید دیگر چیزی از ویژگی های تاریخی و مذهبی مکه به جز مسجد الحرام باقی نمانده، و به یک شهر تجملاتی در دل بیابان تبدیل شده ‌است. این شهر مقدس همه نشانه‌ها و اثرات فرهنگ، هنر و تمدن اسلامی را از دست داده است.

آیا خانه خدا به سرنوشت قبرستان بقیع دچار می‌شود
در شهر مکه دیگر حس معنوی و روحی احساس نمی‌شود و به این شهر تجمل گرا و مادی تبدیل شده است. سعودی‌ها ادعا دارند که آن‌ها به سنت کهن و اسلام ناب پایدار مانده‌اند، در حالی که مانند زمان اعراب جاهلیت هنوز حقوق کامل به زن‌ها تعلق نمی‌گیرد. با این‌که قرآن نازل شد تا جامعه را توسعه بخشد و این پدیده‌ها را حذف کند. تصویری که توسعه‌ی شهر مکه در آینده را نشان می‌دهد ممکن است از یک دید عملکردی مناسب به نظر برسد ولی از دید معناشناسی اشتباهی جبران ناپذیر در خود دارد. در این صورت، شهر مکه هویت و تاریخ خود را زیر پوسته‌ای بی معنا دفن می‌کند. شکلی از مدرنیسم که شاید پیش از این در شهرهای بی هویتی چون لاس‌وگاس و یا دبی مشاهده کرده‌ایم.


انتهای پیام/654

کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط اسماعیل اکبری 94/7/20:: 6:25 عصر     |     () نظر

تنها مردی که باشنا ،کعبه را طواف‌ کرد+عکس

یک عالم بحرینی که در سال 1941 با شنا کردن خانه خدا را طواف کرده بود روز چهارشنبه درگذشت.

به گزارش فرهنگ نیوز، مردی که با شنا، کعبه را طواف کرده بود، فوت کرد.

شماری از فعالان شبکه‌‌ ارتباط اجتماعی توئیتر در قبال خبر وفات علی العوضی شیخ بحرینی که در هنگام جوانی کعبه را با شنا کردن طواف کرده بود، واکنش نشان دادند.

شیخ العوضی در یک گفتگوی تلویزیونی که فعالان توئیتر آن را به اشتراک گذاشتند، داستان طواف کعبه را بازگو کرده بود.

وی گفت که در سال 1941 در سن 12 سالگی در مکه مکرمه مشغول تحصیل بود و در آن سال باران فراوانی به مدت یک هفته شب و روز بارید، به گونه‌ای که سیل شدیدی در مکه به راه افتاد.

وی افزود: در آخرین روز بارش باران، به همراه برادر و دو تن از دوستان و استادش تصمیم گرفتند که به مسجد الحرام بروند اما آب تا ارتفاع یک‌ونیم تا دو متر، مسجد الحرام را فرا گرفته بود و همگی به تماشای این صحنه ایستاده بودند تا اینکه وی ایده طواف کردن اطراف کعبه را با شنا مطرح کرد. خود به همراه برادر و یکی از دوستانش این ایده را عملی کردند.

شیخ علی العوضی روز چهارشنبه در سن 88 سالگی درگذشت.

تنها مردی که باشنا ،کعبه را طواف‌ کرد+عکس


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط اسماعیل اکبری 94/2/31:: 3:37 عصر     |     () نظر

صفحه اخبار آرشیو خبر

 
ورود مجلس به ادعای تجاوز به نوجوانان ایرانی در عربستان
تاریخ انتشار : دوشنبه 17 فروردین 1394 ساعت 10:22
کد مطلب: 67226
 
درپی انتشار خبر تجاوز دو مامور عربستانی به دو پسر نوجوان ایرانی در فرودگاه جده، نمایندگان مجلس شورای اسلامی مسئولان مربوطه را جهت پاسخگویی به کمیسیون فرهنگی احضار کرده اند.
ورود مجلس به ادعای تجاوز به نوجوانان ایرانی در عربستان
به گزارش سرویس اجتماعی عصر هامون، درپی انتشار خبر تجاوز دو مامور عربستانی به دو پسر نوجوان ایرانی در فرودگاه جده، نمایندگان مجلس شورای اسلامی مسئولان مربوطه را جهت پاسخگویی به کمیسیون فرهنگی احضار کرده اند.

گزارش دولت بهار حاکی است، گروه اعزامی عمره که در تاریخ 27 اسفندماه گذشته به عربستان وارد شده بودند در تاریخ 8 فروردین سال جاری قصد بازگشت به ایران داشتند که این فاجعه رخ داد.

براین اساس دو تن از ماموران گیت بازرسی فرودگاه جده این دو نوجوان ایرانی را از خانواده های خود جدا کرده و به بهانه بازرسی بدنی به اتاقکی منتقل کرده و مورد تجاوز قرار دادند.

این دو نوجوان پس از خروج از اتاقک و با آشفتگی بسیار واقعه را به مسئولان اطلاع دادند که با بررسی های پزشکی این فاجعه تایید و ماموران متجاوز دستگیر شدند.

این گزارش حاکی است مسئولان کنسولگری ایران در جده نیز مسئول پیگیری موضوع شده اند.

آخرین گزارشها حاکی است دو نوجوان مذکور درپی این فاجعه دچار بحران روحی و روانی شدید شده اند.

از مسئولان مرتبط انتظار می رود بدون اغماض تا پیگیری نهایی و رساندن متجاوزان به اشد مجازات موضوع را پیگیری کنند.

انتهای پیام/7250

شما می‌توانید برای دریافت لحظه‌ای اخبار روی مرورگر خود، بدون مراجعه به سایت، از طریق نصب نوار ابزار پایگاه خبری تحلیلی عصرهامون اقدام نمایید.

 

Share/Save/Bookmark
 



کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط اسماعیل اکبری 94/1/17:: 2:46 عصر     |     () نظر
<      1   2   3      >